{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.458 visninger | Oprettet:

PELSPLEJE {{forumTopicSubject}}

Det er vigtigt for ejere af langhårede marsvin at vide noget om pelspleje. Dansk Marsvineklub har på hjemmesiden skrevet om pelspleje af især uklippede udstillingdyr:

http://marsvineklub.dk/info-artikler/pasning/pelspleje.pdf

Selv er jeg aldrig rigtig blevet fortrolig med de "wrappere" smiley Jeg foretrækker at klippe mine langhårede marsvin. Der er flere måder at klippe dyrerne på.

Så længe dyrerne er små og pelsen endnu ikke helt udvokset, nøjes jeg med at klippe de hår af, som de ustandseligt kommer til at tisse på. De bliver hurtigt gule og ildelugtende - og selv om jeg vasker dem i rumpen, forsvinder den gule farve ikke. Desuden er jeg meget opmærksom på at tjekke efter om der danner sig små filter. Dette sker oftes mellem forbenene eller bagbenene. Nogle gange kan man skille filtrene ad forsigtigt med fingrene, andre gange kan de vaskes væk, men ofte klipper jeg dem bare af.

Hvis jeg ønsker at udstille et marsvin, vælger jeg derfor at udstille som "klippet langhår". I den forbindelse skal pelsen klippes på en bestemt måde: Først vaskes, tørres og børstes marsvinet, så sætter jeg den på et fladt underlag - ofte mit udstillingbræt. Pelsen skal så klippes af så den lige når ned til brættet - eller måske 1-2 cm længere. (Her kan man evt. stille marsvinet på en bog - så den kommer lidt højere op. Bag marsvinet laves en pæn runding, således at marsvinet får et "slæb" på 4-5 cm. Det kræver en del øvelse og en god skarp saks, samt uendelig meget tålmodighed smiley

Til hverdag - og til dyr som ikke skal udstilles - klipper jeg håret noget kortere - nogle gange en slags etageklip. samt klipper det meste hår af bagpå. Dette bruger jeg også til hunner inden en parring. Nogle gange vælger jeg at lave en meget tæt "numseklip", hvor jeg klipper det meste hår af på bagkroppen og imellem bagbenene. Dette kræver at man har et godt tag på sit dyr, så det ligger stille imens smiley

... og sidst, men ikke mindst så har jeg sommerklippet mine dyr, når vi har hedebølger eller en varm sommer. Som regel klipper jeg dem bare på maven og en middelkort pels, men jeg har også klippet en sheltie næsten nøgen p.g.a. hømider, som generede hende i den meget tætte pels. Desuden bruger jeg den korte klipning til ældre marsvin, som ikke længere magter at passe pelsen selv længere.

Jeg vasker mine marsvin en gang imellem efter behov. Tidligere op til udstillinger, men udstiller ikke så meget for tiden. Det er især hvis de lugter af urin eller er meget fedtede/snavsede. Ellers bruger jeg ofte tid på at rense med en babyserviet. Jeg renser ører og evt øjne/snude, samt tæer/klør og kønsdele. Her kræver hannerne ofte særlig pleje p.g.a. deres fedtplet bagi, samt at de har en tendens til at samle skidt i åbningen imellem tissemanden og endetarmsåbningen.

Dansk Marsvineklub skriver også følgende om marsvinets pasning og pleje ( http://marsvineklub.dk/info-artikler/pasning/pasningsvejledning.pdf )

Langhårede marsvin skal have redt pelsen flere gange om ugen. Det er vigtigt at undgå at pelsen filtrer, da det gør ondt på marsvinet. Den bedste måde at undgå det på er at holde pelsen fornuftigt kortklippet og rede den jævnligt. Et langhåret marsvins pels vokser hele livet, og kræver derfor altid ekstra pleje.
Marsvin kan også vaskes efter behov. Brug varmt/lunt vand og en shampoo og balsam beregnet på dyr. Undlad at vaske hovedet. Husk at tørre marsvinet godt (f.eks. med hårtørrer) inden det sættes i bur, for at det ikke skal blive forkølet.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  PELSPLEJE
Kommentér på:
PELSPLEJE

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce