Marsvin Koreskas OLIVIA II Marsvin Koreskas OLIVIA II Marsvin Koreskas OLIVIA II Marsvin Koreskas OLIVIA II Marsvin Koreskas OLIVIA II
Koreskas Opdræt
Følg
Følger Følg ikke

Koreskas Opdræt

Kvinde, 60 år, Sydsjælland og øer
Oprettet: 17. jun 2010
Offline - Senest online: 5. sep 2023 Bruger er på filterliste

TORTOISE & WHITE OPDRÆT
Opdræt af racen "Tortoise & White" (T&W), som på dansk hedder: "Skildpadde og Hvid". Det er en trefarvet race i farverne: sort, rød og hvid. Farven rød er mørkere end den mere almindelige farve gylden, hvilket, jeg syntes, gør den smukkere end de fleste andre trefarvede.

Det er ikke den letteste race at opdrætte. Race er kendetegnet ved at de farvede områder på pelsen skal fordele sig i firkanter, som på et skakbræt. Det lyder måske helt skørt, men det kan altså lade sig gøre. Særligt i England har de meget smukke eksemplarer af racen. Har også set gode dyr fra Rusland og Australien.

Det er dog ikke let at fremavle gode udstillingsdyr. Derfor vil mange af ungerne blive stambogsført som trefarvede eller kæledyr. Så er man en opdrætter, der satser på udstillinger, er det mange andre racer, som er meget lettere af opnå gode resultater med.

Jeg har haft nogle velegnede udstillingsdyr. Særligt min avlshan: "Koreskas Herluf" efter "Herluf H7 Dell'Orto", hvis mor "Olivia II Dell'Orto" blev Champ i både Danmark og Sverige. Hun havde så også engelske gener efter sin engelske far: "Treleaver" fra opdrætter Sarah Stribly (Treleavers Caviary) i England. "Koreskas Herluf" nåede at få 3 cert på udstillinger både i DMF og DMK, hvilket er det som kræves for at blive Champ.

Som med så mange andre racedyr, er indavl et redskab til at forbedre racen. Indavl forkommer dog ikke alt for ofte i de første 3 led, som en officiel stamtavle præsenterer. Men går du nogle generationer længere tilbage vil du støde på flere og flere af de samme "Matador-hanner", som har haft stor indflydelse på de Skildpadde/Hvid racedyr vi har idag.

Årsagen er ret enkel: Det kan være svært, at finde velegnede avlsdyr med "nyt blod", eftersom de fleste her i Norden er genetisk forbundet - eller ihvertfald kan spores tilbage til de samme gamle blodlinier. Det har nok ikke så stor en betydning, som jeg lægger i det. Mange vil sige, at man ikke skal bekymre sig om det, der ligger efter de 3 generationer på stamtavlen.

Ikke desto mindre importere jeg i 2017 6 nye avlsdyr fra opdrætteren Priscilla Schriever i Holland. Hun var ikke så vant til engelsk, så det var lidt svært at forstå hinanden indimellem. Men som jeg forstod det registrere man ikke marsvin på samme måde som i Norden. Det er det samme i England. Jeg forstår det ikke helt?

Så jeg brugte en masse tid på at stille spørgsmål om fødedato og forfædre - så langt tilbage hun kunne huske. En anden ting er så at de ikke altid navngiver deres marsvin. Måske kun dem de bruger som avlsdyr. Fik dog navne og/eller opdrætternavn på de fleste forædre. Velkendte hollandske opdrættere, som: El Niño, Harm Jan Gassenbeek, Ter Wolde.

Året efter opkøbte jeg desuden en del svenske T&W avlsdyr fra Eva Harderup med "Muffes uppfödning". Disse havde engelske blodlinjer fra hannen "Kentucky" og hunnen "Joanna", der begge kommer fra Ken & Joan Phillips. Særligt Ken Phillips er velkendt i "marsvinverden". Foruden at være opdrætter er han også dommer ved udstillinger, samt en del af UK Cavy Clubs Bestyrelse.
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce