Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Gardinstang i soveværelset 600 kr.
  • Ophængning af lamper og spejl. 650 kr.
  • Samle det sidste af min jysk seng😂mangler meget lidt 720 kr.
  • Samle to små kommoder 450 kr.
  • Ophæng skab på lille badeværelse 400 kr.
  • Reparation af vandvarmer i kolonihave7 1.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Skinny avl (marsvin).
  • #1   10. apr 2015 hvor har du set det henne?

  • #2   10. apr 2015 FB.
    En gruppe hvor der blev himlet op over uvidende avler, som bl.a. lavede skinny*skinny (sjovt nok blev folk også sure over skinny*alm smiley )


  • #3   10. apr 2015 nå det lyder da ikke som om der var sindssygt mange vidende skinny opdrættere i den gruppe...


  • #4   10. apr 2015 tydeligvis en gruppe hvor folk ikke aner noget

  • #5   10. apr 2015 Kan I så ikke lige uddybe på det?

    Er det korrekt at skinny hunner ikke bør indgå i avl pga die problemer?

    Lige nu kører det på, at man ikke må avle skinny*alm fordi man ikke kan se at de bærer skinny, så derfor kommer skinny genet ud i alm handel. Jeg synes mere argumentet plejer at være, at det er lidt uheldigt hvis lille Lise får unger på sit marsvin, og det får skinny unger, der er problemet, fordi man står med noget der er hårløst og man måske tror det er sygt.
    Her ud over er der utilfredshed over at dyrene ikke har tavle, og der lægges lidt op til at man ikke må avle skinny dyr uden tavle (hvilket jo bare er noget vås)


  • #6   10. apr 2015 Det korte af det lange er, at vi har en der ønsker at sælge skinnyer, der ikke har tavle.
    Så kommer den her kommentar bl.a.:
    hårløse hundyr kan have skavanker der besværliggører det at have unger. Derfor bruger man hårløsbærer hunner sammen med hårløs eller hårløsbærer hanner. Det gør man også indenfor rotteopdræt
    og her kommer der noget mere enkelte mener er et problem:
    [...]Derudover er der ikke tjekket for skimmel og dalmatiner, for dyrene er uden papire så der er ingen viden om, hvad der ligger bag,


  • #7   10. apr 2015 lige netop den med papirerne, der er jeg enig. Skinny (og baldwin) bør kun laves når man holder styr på generne bag.

    Når det så er sagt, så er det et problem når folk parrer en skinnybærer med et almindeligt marsvin.. for SÅ er det at man ikke kan se om afkommet bærer genet eller ej, og så er det netop at det bliver ekstremt uoverskueligt at holde styr på.

    Men at parre en skinny (uanset køn) med et almindeligt marsvin, så kræver det ikke de helt mange hjerneceller at holde styr på skinnygenet... idet alt afkom bliver bærere.

    Den med at hunnerne ikke bør komme i avl, og har dieproblemer... den har jeg godt nok aldrig hørt om før... her vil jeg mene at med de RIGTIGT mange skinnyopdrættere som har været igennem tiden, så ville sådan noget ikke have kunnet holdes hemmeligt.


  • #8   10. apr 2015 Der er ingen problemer med skinny marsvin angående at få unger.

    De er efterhånden mindst lige så stærke som alm. marsvin. Man parre korrekt skinnybærer indover avlen, eller de fleste gør. I england har de bla. nogle problemer med huden fordi der er avlet for meget skinny på skinny.
    Og så er det altid en god ide at bruge skinnybærer i avlen for at bibeholde størrelsen på skinnyerne (også selvom nogle ikke mener det er nødvendigt).

    Umidelbart lyder det til personen som udtaler sig ikke aner en dyt om skinnyer, men kun kender til noget fra andre arter. Og det er bestemt ikke det samme.

    Angående skimmel, så kan skimmel ikke bære men dyrene kan være skjult skimmel men normalt vil et sådan dyr være overvejede hvidt.
    Så hvis personen der køber ungerne evetuelt undgår at sætte den meget hvid skinny sammen med en hvid skinny men vælger en sort, så bør der ikke opstå problemer.

    Hvis du parre en skinny med et alm. marsvin så får du skinnybærer unger, de bære alle genet for skinny da de har en skinny forældre. Der er ikke noget med de kan være alm. marsvin. De er alle 100 % skinnybærer. Og det er meget normalt at man lave store lækre skinnybærer ved at lave den slags parringer.

    Der hvor mange ikke gør det er at parre alm. marsvin enten med skinnybærer marsvin eller andre skinnybærer marsvin. Ved disse 2 typer parringer kan man netop IKKE se hvilke unger der er skinnybærer og hvilke der er alm. marsvin.

    Du kan læse mere om skinnyer osv. her: www.skinnyfakta.dk

    Kunne da godt tænke mig at komme ind i den gruppe og lære dem lidt om skinnyer.


  • #9   10. apr 2015 Det med bærer er jeg med på.
    Derfor synes jeg personligt også det er lidt fjollet at sige, at man ikke ved hvad der er, hvis man sætte en skinny på en alm, men samtidig siger at man ikke må få unger på en skinny hun, men skal bruge en bærer.
    Det er jo to meget selvmodsigende udtalelser, så man pludselig slet ikke kan avle skinny.
    Det er jo bare almen genetik med recessiv vs dominant. Så jeg kan også godt følge logikken bag altid at sætte en skinny på en bærer, så man altid har 100% styr på om man står med en bærer eller en der ikke bærer.

    Mht. tavler, så er jeg også pro tavler, men på den anden side, ved jeg hvor meget fusk der er med tavler, så egentlig er de ikke mere værd end det papir de er skrevet på, og det er der lidt nogen der har det med at glemme.
    Det er ikke møntet på marsvine folket, det er bare en generel observation af stamtavler blandt alle dyr der har stamtavler.
    Jeg sidder jo selv med chinchillaer, og har set folk fuske med stamtavler - f.eks. i form af dyr der lige pludselig havde fået nye navne og nye tavler -_-


  • #10   12. apr 2015 Nu var det mig der udtalte mig om det man gjorde ved rotter - jeg har kendt mange skinnyopdrættere og det var noget jeg lærte derfra. Men ellers skal jeg da beklage at jeg ikke var klar over at der var så stor forskel på rotter og marsvin mht. nøgenavl...

  • #11   13. apr 2015 Jeg skal ikke kunne sige hvorfor disse opdrættere fortæller dette, jeg kan kun mistænke at de ikke rigtig aner hvad de snakker om når det kommer til skinny marsvine avl.
    I starten da skinnyerne kom til DK ( og det er altså en del år siden) var de meget små og havde en del problemer med størrelse og der parrede man rigtig meget skinny med skinnybærer for at få størrelse og robusthed på.
    Men jeg har aldrig nogen sinde hørt om at der skulle vær problemer med selve skinny hunnen ikke skulle kunne tåle og blive parret med en skinny han eller lign.

    Den dag i dag har skinnyerne generelt ikke problemer med størrelsen. Skinnyer avlet på linier fra de gamle linier i DK kan godt have tendens til at være mindre end dem der er bygget på nyere linier fra udlandet.
    Men ikke drastisk mindre, men lidt mindre.
    Men størrelse har også meget med fodring og opvækst at gøre.

    En del har også fundet ud af man "bare" skal proppe nok fedt foder i skinnyerne så får man flommede skinnyer med fedt poser om benene og mega dobbelt hager).....

    Og så er der de private som en gang i mellem bare avler skinnyer på skinnyer igen og igen og ikke tænker over skinnyer lige skal bruge lidt mere fedt foder end alm. marsvin og meget mere hø, og der ser man desværre alt for ofte private skinnyer på dba.dk og guloggratis.dk med tydelig rygsøjle og tydelige ribben. ( virkelig synd)..


Kommentér på:
Skinny avl (marsvin).

Annonce