1.571 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 65 Svar

hvorfor er nogle dyr tabu? hvorfor er nogle dyr tabu?

-altså at æde?

Det eneste problem jeg kan se i "hestelasagneskandalen" som kører nu er at varen er deklareret forkert. Havde der stået hest på pakken, i stedet for oksekød havde jeg ikke haft et problem, jeg ville ikke have købe den alligevel dog, for jeg køber ikke færdigmad men laver stort set alt selv. Men solgte de hest i super brugsen til samme priser som de andre kødtyper, ja så røg det også i indkøbskurven her, for variationens skyld.
Men hvorfor vil vi generelt ikke spise hest her i DK? det er vel begrænset hvad zoos kan aftage af døde heste til løverne og er det ikke på en måde noget svineri at lade sådan et stort dyr gå til spilde? Ligesom det er direkte dyreplageri at køre dem helt til italien/spanien til slagt fordi de gerne vil spise det dernede?
Jeg kan ikke spise mine marsvin alene pga de er mine kæledyr, men jeg er egentligt ret sikker på at bød naboen mig på marsvinebøf hun havde købt af en slagter et sted og jeg aldrig havde KENDT lige DET marsvin, ja så sagde jeg ja tak... Det eneste kød som er "helligt" i min optik er gåseleverpostej, jeg kan ikke stå inde for produktionsmetoden og vil ikke støtte med så meget som EN bid, så det har jeg aldrig smagt og kommer heller ikke til det.
Har i andre nogle skrupler mht til hvilket kød i spiser? og hvorfor, kød er vel kød?


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Løbende Gutavberg wc 1.280 kr.
  • Rengøring 1,5 time 500 kr.
  • Løs vandhand skal fastgøres 499 kr.
  • Rep af vaskemaskine 600 kr.
  • Skridsikker måtte 800 kr.
  • Rengøring af køkken opvask og vasket gul i lille gang og køkken 310 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  hvorfor er nogle dyr tabu?
  • #1   13. feb 2013 Jeg kan ikke se forskellen på om man spiser hest eller ko..... Ud over hesten nok har haft det bedst:-D dog vil jeg aldrig selv kunne spise et dyr jeg har haft et forhold til;-)

  • #2   13. feb 2013 Det er vel lige som den der med hunde der er off limits.
    Der har jo været folk der har prøvet at få forbudt, at man spiser hunde i andre lande. Det begynder at blive håbløst, hvis man skal forbyde indtagelse af alt, der kan være kæledyr eller helligt for andre, i en eller anden grad, så kan vi jo slet ikke spise noget (så er koen pludselig off limits, og grisen ville så også være det - dog ikke pga kæledyr/helligt dyr...Høns kunne går jo også som kæledyr nogle steder).

    Jeg ville som ikke have noget imod at spise hest, den eneste grund til at jeg ikke gør det, er at det ikke er noget man bare lige går ud og anskaffer.
    Det bedste kød jeg nogen sinde har smagt, var f.eks. zebra.
    Men det bunder nok ud i, at hesten i langt højere grad ses som et brugsdyr her hjemme, end som et spisedyr.
    Ideen med at hvis man har været glad for sit dyr, så må man ikke spise det, er meget rodfæstet i Danmark...

    Hvis man er miljøbevidst, burde man jo også stile efter at spise dyr, der har haft en eller anden brugsværdi, ud over bare at blive opfedet.


  • #3   13. feb 2013 Jeg har heller aldrig set problemet. Jeg har fået hestebøf flere gange,

  • #4   13. feb 2013 Jeg spiser ikke lam og får. Min fars X var færing, og hvad hun dog ikke lavede af ulækre ting! Der er jeg bare traumatiseret.
    Kanin og hest spiser jeg ikke... Jeg ser det for meget som kæledyr, og jeg tror heller ikke, det smager godt. Men jeg ser det ikke som et decideret tabu.


  • #7   13. feb 2013 Det er nok et spørgsmål om at mange lever i en rosenrød verden og mange børn og især unge i dag har et, lidt fanatisk syn, på hvordan tingene hænger sammen.
    - I dag er det jo nærmest moderne at være "vegetar" og alle dyr der ender på spisebordet har jo "haft et forfærdeligt liv".

    Udover det, så lige hest, der tror jeg problematikken kan være at kødet kan være forholdsvis sødt - vi fik f.eks. noget hestekød af en veninde og meget af det var ærlig talt ikke særlig spændende og endte med vi smed resten ud smiley
    - Jeg har tidligere fået hestekød som var rigtig lækkert, så jeg er ikke skræmt, men min kæreste har ikke lyst til at forsøge igen for det var ikke noget han syntes var godt så hvorfor prøve igen?!

    Tilgengæld er jeg åben for mulighederne mht. kød, - selvom jeg da ærligt må indrømme at f.eks. hund og kat ved jeg ikke om jeg kunne finde på at smage/spise. Uden at have nogen som helst form for belæg for det, så finder jeg tanken om deres kød ulækkert smiley

    Men jeg gad godt smage kanin, - har jeg aldrig smagt! Og gad faktisk godt smage marsvin også, af ren og skær nysgerrighed. Nok ikke lige min egen lille gris men da gerne sådan en stor kød-cuy lavet på rigtig manér som de oprindeligt er tiltænkt agtig.


  • #9   13. feb 2013 For mig er det tabu hvis jeg ved det er lille ninka jeg sidder og spiser..

    Jeg kan ikke spise dyr jeg har haft et forhold til.. Om det er andres "ninka" rør mig ikke *g*


  • #10   13. feb 2013 Jeg vil SÅ gerne smage hest, men det er svært at få fat i det synes jeg og mine forældre :(. Hest ville jeg ikke kunne spise, hvis jeg vidste det var min egen. Men kanin har jeg ikke noget imod at skulle spise. Skal have slagtet 3 af min kaniner, og dem regner jeg da med at lave til kaningullash :).
    Der er ikke rigtig noget dyr der er tabu for mig at spise :).


  • #11   13. feb 2013 Mig bekendt sælger de fleste slagtere da hestefars? - det gør de da heromkring i hvert fald, så der er det da ikke svært at komme til at smage hest for så vidt..

  • #13   13. feb 2013 Helt enig, det er for mig også fint at det er hestekød, det er mere det at man ikke får hvad man betaler for/tror man køber.
    Ville da fx også gerne prøve at smage kanin, men som andre også nævner, ikke en kanin(Eller andet dyr) man har haft et forhold til.
    Så jaja, for mig kan der sagtens blive solgt hestekød osv., bare det fremgår at det er det man køber smiley


  • #16   13. feb 2013 Blacky-stage: åh ja færinge spiser klamt! Bores underboer (som dog lige er flyttet)de havde et helt køleskab med råddent kød, og det kunne vi lugte i vores lejlighed nogle gange var det så slemt vi hang med hovederne ud af vinduet for at kunne trække vejret..

    Men til emnet: jeg elsker at smage nyt mad og har ind til videre ikke en grænse for hvilket kød jeg vil spise..


  • #18   13. feb 2013 Mice: Jeg har nu ret mange ting jeg ikke vil røre... Men det er så mere ovre i fisk, og er et spørgsmål om hvordan de fiskes eller farmes (lige så vanvittige forhold som foie gras)
    Men egentlig ville foie gras vel ikke gøre noget, hvis man var sikker på at de ikke havde stopfodret de arme kræ. Spørgsmålet er bare hvordan man skelner tingene fra hinanden...


  • #19   13. feb 2013 Problemet med den skandale med hestekødet er at min mors veninde selv har hest. Hun elsker heste højt over jorden, og for hende er hestekød helligt og skal ikke puttes i munden. Hun spiser altid færdiglavet mad, da hun bor alene, og derfor ikke gider nruge tid på at lave mad. Hun køber meget ofte det produkt der har lavet denne 'skandale', og nu har min mor altså en MEGET trist veninde som hænger med mulen..

  • #24   13. feb 2013 Mice altså marsvin til mad, jeg har slagtet et par stykker til en kammerat engang dog bare alm (og de er lidt bøvlede og slagte) men jeg vil selv gerne have et par cuys til at avle køddyr af smiley

    Mht hest så ville det også ryge i indkøbskurven her hvis det var reelt og købe for alm mennesker smiley det smager lidt specielt men fin i noget sammenkogt ret. smiley


  • #25   13. feb 2013 ildermor: slagtet alm marsvin??? er der noget kød på dem? hvad sagde vennen til det, blev han overhovedet mæt*G*

  • #26   13. feb 2013 Von Fancy - Mærkeligt, der hvor vi har kigget har der ikke været hestekød :(.

    Hopninen - Så jeg har ikke et godt forhold til min pony, eller heste generelt fordi jeg godt kunne tænke mig at smage hest? smiley Dette er IKKE ment som et angreb, det må du endelig ikke tro. Jeg er bare nysgerrig, for jeg synes nu godt man kan have et forhold til sine dyr, også selvom man spiser deres artsfæller :).


  • #27   13. feb 2013 jeg syntes ikke rigtigt nogle af dem der er imod en bestemt kødtype giver mig lidt respons på mit spørgsmål til: er det ikke spild af kød bare at smide det ud? hvad vil i forslå man gør med det?
    Ideen med at slagte en hest hjemme (få en slagter/dyrlæge ud og skyde krikken og så vidt jeg ved må man godt selv bagefter partere til eget forbrug?) er jo også at udover minus kødspild (600kg kød er sgu meget bare at kassere når der er børn der sulter i afrika) så sikrer man jo faktisk også ens hest får et hurtigt endeligt.... fremfor at sælge den til slagt: hvor man ikke aner om den kommer ud på en lang rejse i lastbil til spanien/italien og hvor de ellers slagter heste...


  • #28   13. feb 2013 jeg afliver forøvrigt oftest selv mine marsvin med CO2, det gør dem så vidt jeg ved ikke uspiselige? så hvis der bor nogen i århusområdet med et stort krybdyr kan de lave en aftale, så fryser jeg kræet bagefter og de kan afhente det. Ja det var et tilbud, pb mig hvis du er interesseret eller kender nogle der er, der ryger vel et par stykker eller fire om året når man har 40 marsvin som jeg har... også evt dødfødte unger kan vel også bruges til foder?

  • #29   13. feb 2013 Jeg har ikke særlig store problemer med at spise kæledyr, men som andre før mig, skal jeg ikke have kendt dem personligt.
    Mit fokus ligger på, hvordan dyrene har haft det inden de er blevet slagtet. Dvs. at jeg ikke køber kød, som ikke er fritgående eller økologisk (dette gælder også mælk og æg). Altså marsvin bliver jo holdt som "svin" (som madkilde) originalt, der hvor de kommer fra. Og min faster og hans tidligere mand, avlede da kaniner til egen slagtning. (mine kusiner var dog ikke glade for at spise dem, da de var deres kæledyr)


  • #30   13. feb 2013 Ja.. Hende her kogte råddent får, det stank i flere uger :S
    Jeg har det lidt ligesom hopninen med heste og kaniner smiley Jeg synes ikke de hører til i min mund, men igen er det en smagssag og i må meget gerne have jeres egen mening om det smiley
    Det der med at spise kæledyr er ikke det største problem, jeg har spist flere af mine egne høns (da jeg havde nogen) Og spiser også gerne af min svogers opdræt. foretrækker klart det frem for produktionshøns!
    Jeg har bare lige det her... Hunde, katte, heste og kaniner er bare lidt for stor en del af mig, til jeg kan spise dem smiley Marsvin vil jeg sige.. jeg så nogle helstegte marsvin i tv'et engang.... der mistede jeg appetitten smiley


  • #31   13. feb 2013 Hunde og katte spiser jeg heller ikke ligefrem xD.
    Men så længe jeg ikke har kendt hesten, ville jeg ikke have noget imod det :). Synes, som Susan, at det ville være spild af kød bare at sende den et andet sted hen, på en forfærdelig rejse. Så hellere hesten bliver hjemme, i vante omgivelser, og slagtet. Hvis flere spiste hestekød, ville der være færre slagtetransporter, som folk er så forfærdede over. Kunne jeg finde hestekød (og kunne jeg lide det. - Det ved jeg ikke endnu) Kunne jeg godt finde på at spise det 1 gang om ugen tror jeg :).


  • #32   13. feb 2013 Når de heste jeg passede fik døde føl osv. blev de sendt til daka. Derfor tænker jeg aldrig over, hvor sæbe kommer fra smiley Jeg kan også sagtens forstå jer, jeg ville bare ikke selv kunne gøre det smiley

  • #35   13. feb 2013 Forstår det egentlig ikke rigtig. Nu er jeg selv vegetar så jeg vil ikke spise noget kød. Men hvis man spiser ko, svin og fjerkræ hvorfor så ikke også andre dyr? For mig at se er det, det samme. Ville dog selv tænke på mine høns, min hest eller min hund hvis jeg nogensinde skulle spise noget af det kød. Eller min kanin, marsvin eller fisk. Men det er nok mest fordi jeg ikke spiser kød ellers smiley

  • #36   14. feb 2013 Jeg er vegetar, så jeg går selvfølgelig ikke ind for at nogen dyr bør slagtes.

    Men når det så er sagt så forstår jeg ikke hvorfor nogen mener at nogle dyrearter er mere værd end andre og at nogen skal skånes, mens andre skal slagtes. Det er artsdiskrimination, hvilket bør tages ligeså seriøst som diskriminiation mod bestemte menneskeracer, religion og sexualitet.

    Enten synes man det er okay at slagte dyr - fair nok, jeg har bare en anden mening, eller også synes man ikke det er okay. Man kan ikke sige "du må godt leve, mens du skal dø", udelukkende på baggrund af arten (og mennesket hører også under dyrearter).

    Jeg har den mening at det ikke er etisk korrekt at slagte andre individer, og den mening står jeg fast ved. Jeg lever ikke i en lyserød fantasiverden. Jeg lever i en realistisk verden hvor jeg ser på hvordan jeg så vidt muligt kan undgå at støtte udnyttelse af andre (dyr), da MIN samvittighed ikke kan klare at slå udskyldige ihjel eller støtte op om det.


  • #38   14. feb 2013 Hopninen: hallo jeg slår ikke edderkopper ihjel smiley

  • #39   14. feb 2013 hvis i skal fortsætte OT-snakken kan i så ike oprette en tråd? her handler det om dyr vi æder, eller burde æde, ikke hvad vi (i) har lyst at kvase bare fordi vi(i) kan...

  • #40   14. feb 2013 Man kan måske sætte det lidt i perspektiv og sige, at dyrene holder jo ikke op med at formere sig, bare fordi vi måske holdte op med at spise dem.
    Mennesker ligger øverst i fødekæden og dermed er vi med til at holde bestanden af alle andre arter under kontrol, så jorden ikke bliver overbefolket af andre end os selv.
    Så jeg kan ikke rigtig få ondt i røven over hvilket dyr, bøffen på min tallerken er lavet af, så længe det smager godt.
    Og jeg vil også gerne smage både hest og marsvin.

    Da jeg stod i Plantorama i søndags fik jeg også lige en snak med ham der stod derude fra kaninavlerforeningen, og han fortalte, at der var kommet en hen til ham, som først havde sagt det var dyremishandling at have dem i de små bure (som jo kun bruges på udstilling), og derefter havde sagt, at det også var synd, at de slagtede og spiste kaninerne.
    Men vi blev så ret hurtige enige om, at der sq ikke er den store forskel på, om det er en ko eller en kanin, der ligger på ens tallerken, for begge dele smager jo godt.


  • #41   14. feb 2013 Mice:
    Jeg er ikke helt sikker på hvorfor du mener at man ikke kan skabe det, uden at stopfodre gåsen?
    Det er kun inden for Frankrig at man kun kan lave det ved at stopfodre, nogle steder uden for Frankrig laver man det med normalt foder. Man kan jo også fodre dyr op med et dårligt foder, så man opnår samme problem med fedt i organerne.

    ---
    Jeg kan til dels følge den med at det er svært at spise kæledyr.
    Jeg kan distancere mig fra mine dyr. Ikke at jeg så ikke er glad for dem, men så jeg er indstillet på, at de her dyr skal bruges til noget andet (lige pt. er det så kun salg af unger).
    Det er der jo mange der ikke kan. Der er også mange der bliver kede af det, når de skal af med dyreunger, fordi de knytter sig til dem (min kæreste er f.eks. ikke specielt begejstret for det.

    Personligt kunne jeg godt tænke mig at smage chinchilla, men der er ikke rigtig noget kød på sådan et kræ, andet end på bagbenene, og mine egne kan jeg ikke spise.
    Men jeg har da også døde dyr liggende i fryseren (chinchillaer), igen, ikke mine egne, men nogen jeg skal bruge til noget... Det rør mig ikke at skære i dem mv, så længe det ikke er mine smiley
    Hvis andre måtte have et ønske om at gøre sådan med mine dyr, ville det faktisk heller ikke gøre mig noget - såfremt det er nogen jeg kender/ved hvem er.


  • #42   14. feb 2013 Den ene slagter her i byen havde på et tidspunkt noget eksotisk kød som fx zebra og sådan noget.. Det syntes jeg kunne være spændende at smage..

    Jeg kan godt kigge på andre folks geder, være med til at slagte og spise dem, men det skal bare ikke ha været nogle jeg ejer *gak*


  • #43   14. feb 2013 Man kan tydeligt se, at vores urinstinkter som rovdyr ligger meget dybt i nogen mennesker smiley
    Jeg personligt, spiser ikke ret meget kød generelt, jeg bryder mig ikke rigtig om tanken om, at det engang har været levende :S
    Men jeg kan ikke se problemet? Hvis nogen køber oksekød og det viser sig at være hestekød, jamen så klager man og får sine penge retur, hvor svært kan det være?


  • #44   14. feb 2013 | Hopninen |. . - Min egen pony kan jeg heller ikke spise. Hun skal aflives/dø af alderdom, og hvis det er muligt, vil jeg have hende begravet :3. Eller hvis pengene er til det, skal hun brændes og jeg skal have en urne med hende.

    Jeg er glad for du skrev det til mig i en pæn tone :)!


  • #45   14. feb 2013 Nu kan man ikke rigtig definere menneske som nogen sinde at have været rovdyr.
    Vi er jagere og samlere, og har levet af hvad der nu lige har været, også insekter, rødder og andet gejl, gennemsnittet i vesten ikke ville røre med en ildtang.
    Apropos, så er insekter da i den grad også tabubelagte. Jeg ville ikke have noget imod at gå over til en mere insektbaseret kost...


  • #47   14. feb 2013 Insekter og krybdyr er fremtiden.
    De bruger ikke energi på at holde sig varme, udelukkende på at blive store - meget bedre udnyttelse af energien end ved pattedyr og fugle smiley


  • #48   14. feb 2013 Jeg synes bare, det lyder lidt som et rovdyrs instinkt, når man kigger på et dyr, og tænker, 'dig kunne jeg virkelig godt tænke mig at smage'. Jeg ved godt vi er jægere, og faktisk også kannibaler, hvis vi bare går langt nok tilbage i tiden.
    Jeg går heller ikke over til insekter, jeg er måske bare lidt for sippet? smiley


  • #49   14. feb 2013 pia: foi gras (staves?) laves kun af fedtlever fra stopede gæs, laver man leverpostej af en alm gåselever kaldes det ikke fois gras (staves?)
    så hun har ret, man kan kun lave den specielle franske variant af fedtlever... og det aner jeg ikke hvordan smager og kommer heller aldrig til det for jeg vil ikke støtte den slags med så meget som et enkelt nip...


  • #50   14. feb 2013 Susan:
    Så vidt jeg kan læse mig frem til, laves der også foie gras af gæs der ikke er stopfodret, men det er som sagt uden for Frankrig...


  • #51   14. feb 2013 så er det falsk varebetegnelse.... foie gras er defineret ved at være lavet af fedtlever fra stopfodrede gæs. Alt andet er kun alm. gåseleverpate/postej.

    fx står der specifikt FED andelever i den her opskrift http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=7691 da en alm andelever er for fedtfattig.
    Jeg syntes egentligt det er rart der er den forskel (at navnet kun må bruges om den variant der laves med fedtlever) for så kan jeg godt smage hvis der står "gåseleverpostej" på et produkt for det er så ikke lavet af fedtlever, for så kalder de det jo foie gras...


  • #53   14. feb 2013 | Hopninen |. . - Jep, ville ikke kunne bære at vide, hun blev spist af løver. Løver skal jo selvfølgelig også spise, men ikke min pony :).
    Præcis :D. Ville bare lige pointere at jeg synes det var rart med et pænt svar ;). Nogen kan jo finde på at fare i flæsket på en o_O.


  • #54   14. feb 2013 Krokodille, uhmmmmmmmm, det skulle være rigtig godt smiley
    Men man ser jo tit programmer fra Asien, hvor de har insekter på menu kortet. Og hvis vi kan spise snegle, hvorfor så ikke også insekter? Selvsagt tilberedt på en måde så de bliver appetitlige. Tror det mest populære i asien vist er at friturestege dem.


  • #55   14. feb 2013 :S Normalt går jeg ind for friturestegte ting... men snegle... Da jeg købte melorme til mit pindsvin fik jeg også at vide, de ville smage godt, sukkerglaseret på panden... og græshopper som chokolade fondue... Jeg springer pænt over smiley

  • #56   14. feb 2013 Nej altså, sneglene spises med hvidløgssmør og så i ovnen. Det kan du også købe i flere supermarkeder herhjemme.

  • #57   14. feb 2013 Ikke at jeg har tænkt mig at skulle spise snegle, for jeg bryder mig ikke om tanken om at have sådan en blævret fætter i munden. Men andre kan for min skyld spise dem alt det de har lyst til lol

  • #58   14. feb 2013 Jeg har nu flere gange set programmer med tilberedte insekter. Der er fra tid til anden nogen der gør det til arrangementer her hjemme, men det er mest græshopper, melorme e.l.
    Personligt kunne jeg godt se det sjove i at smage edderkop... har dog ikke noget behov for at smage på andet end ben...

    Snegle er desuden ikke blævrede smiley
    De bliver meget mere faste i konsistensen ved tilberedning. Muslinger beholder jo heller ikke deres blævrede konsistens smiley


  • #59   14. feb 2013 Jeg har spist musling, der kom hurtigere op end ned smiley Jeg synes nu, det er blævret. Men bare tanken om hvor ulækre snegle kan være i naturen, så siger jeg pænt nej tak. Også til edderkop smiley

  • #60   14. feb 2013 Heste og kaniner kan jeg simpelthen ikke spise ! Det er. For mig umuligt at få sådan noget ned da jeg kommer til at tænke på min pony smiley

  • #61   14. feb 2013 Man spiser ikke så meget hest i dk fordi, næsten alle heste er taget ud af konsum.

    Konsum betyder at hesten ikke må bruges som menneske mad efter dens dø.


  • #63   14. feb 2013 Jeg er helt vild med muslinger (men der er nu ret stor forskel på hvordan konsistensen på en musling er, alt efter art - bare kammusling og blåmusling er 2 meget forskellige ting).
    Snegle smager også udmærket, hvis de ellers er tilberedt ordentligt... Det gør blæksprutte også, ligeledes hvis det er tiberedt ordentligt.


  • #65   14. feb 2013 jeg har det ikke så godt med snegle, min mand ville købe en pakke af dem der med hvidløg engang, det skulle vi da lige prøve som forret (vi havde ikke børn dengang). Mens den bagte i ovnen bredte der sig en hørm af muldjord/snegleslim i hele lejligheden. Min mand sagde de måtte være dårlige, men siden dengang har jeg ikke turdet prøve igen. Vi prøvede om hunden ville ha en, selv vores normalt altædende hund ville ikke røre dem*SS*. Edderkopper...hm vil hellere have "hav-insekter" såsom blæksprutter, rejer, hummer, muslinger, tang osv osv.... jeg kan spise alt fra havet, det er mere landjords-dyr jeg nogle gange har det lidt svært ved, havdyr smager simpelthen bedre.

  • #66   14. feb 2013 Blå musling er ikke lige mig.. Puha, men ja blæksprutte kan spises

  • #67   14. feb 2013 Nu er der lige kommet en lille video frem fra et engelsk hesteslagteri.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5HSllzWhe2k


  • #68   14. feb 2013 Veo : Ja fra et ENGELSK smiley

  • #69   14. feb 2013 Jeg vil nu stadig gerne smage hest. Så må folk sgu kalde mig ondsindet eller hvad de vil :).

  • #70   14. feb 2013 Puha Veo smiley

  • #71   14. feb 2013 katrine ja men nu er det meste danske hestekød desværre kørt til italien så den der er desværre relevant nok.

    syntes hele den hestekødsag er noget sær hvertfald med de fra england, der blev udtalt i radioen at ham der leverede kød bare havde KØD stående på sin seddel han anede ingenting om hvad for noget kød det var han havde med,

    vil sagtens kunne spise hest fra dansk slagteri og det skal man købe direkte fra slagteren, og skal bestilles i forvejen da det ellers sendes til italien


  • #72   14. feb 2013 Ilder - Hvis bare danskerne gad spise mere hestekød, behøvede hestene ikke blive transporteret til udlandet /:.

  • #73   14. feb 2013 De der video'er får sq ikke mig til at holde op med at spise kød.
    Men ja, jeg er så også en af dem, der skal have min bøf så rød, at den nærmest stadig siger muh.


  • #74   15. feb 2013 Cecilia så prøv og sig til ham ja tænk nu hvis vi fik noge fra et dyr der har haft det godt smiley

  • #75   16. feb 2013 I mit hoved kan man altså blive ligeså gode venner med gris og ko, som med hest. Har selv 4 heste der er mine egne, dem elsker jeg over alt på jordren, og tror meget få vil sige jeg har et dårligt forhold til mine dyr smiley har også en gris, og hun er bestemt også meget betydnings fuld smiley har haft 4 kør, dem var jeg også venner med, men økonomien hang, derfor måtte kørene i fuseren smiley tja... Jeg ser intet problem i at spise de dyr man selv har haft? Tror det har noget med normer i DKs samfund at gøre smiley

  • #76   16. feb 2013 Må en vegetar/veganer egentlig spise svampe?
    Det er jo hverken planter eller dyr, men nærmere en mellemting...

    Bare når nu hvor den er på vej ud i irrelevant argumentation.


  • #77   20. feb 2013 I mit hoved er kød, kød lige meget hvilket dyr det er fra.
    -Jeg ville aldrig kunne spise mit eget dyr eller et dyr jeg har et forhold til, men en tilfældig dyr er godt nok i mine øjne...

    Er ret sikker på de trækker det af marekedet fordi man ikke kender til medicin indholdet i hestene, slagtnings metoderne eller dyrets tilstand inden slagtning, altså man stoler ikke på kødet.


  • #78   20. feb 2013 De har nævnt i tv omkring hestekøds sagen, at man som kristen ikke må spise hestekød. Lige som muslimer ikke må spise svinekød. Det er bl.a. derfor.

  • #79   20. feb 2013 ahvaffenfisk?
    Og hvor står det henne i biblen at man ikke må spise pruller?


  • #80   20. feb 2013 Kristne må gerne spise hestekød.. Det gjorde de også dengang at der ikke gik kvæg over det hele

  • #81   20. feb 2013 Beltane: det er også bare noget de har sagt i tv avisen...

  • #82   23. feb 2013 Synes egentlig det er okay at andre spiser hestekød, har bare ikke lyst til det selv. Da jeg så det med hestekød i de der lasagner blev jeg meget chokeret, synes det er forfærdeligt at de bruger det uden at fortælle det - vil meget gerne vide hvad der er i før jeg propper det i munden..

  • #83   23. feb 2013 Jeg tror at fx hest og hund er et tabu fordi det er et kæledyr, og andet er et dyr man knytter sig sig meget til eller dyr som man er bange for eller ikke helt ved hvad er kan også være et tabu.

Kommentér på:
hvorfor er nogle dyr tabu?

Annonce