angående kastration af kanin angående kastration af kanin
Jeg har lige en del spørgsmål jeg håber i har nogle gode svar på
Jeg har lige købt/fået en lille Dværg Teddy han hjem for 3-4uger siden og nu går jeg og overvejer en ven til ham når sælgeren får et kuld igen.
Men så har jeg så disse spørgsmål inden jeg træffer mit valg..
Jeg vil jo gerne have at de skal gå i samme bur(udendørs) så de skal jo neutraliseres.
Er en kastration/sterilisation farligt for en kanin?
Kan den ændre adfærd til noget dårligere når den er blevet neutraliseret? Blive aggressiv?
Er det bedst med en han og hun sammen(neutraliseret selvfølgelig)?
Kan min han ændre adfærd når man får en kanin mere? Han er meget rolig og tillidsfuld nu..
På forhånd tak.
Venlig hilsen
Camilla
okt 2013
Følger: 3 Følgere: 6 Gnavere: 3 Emner: 13 Svar: 207
Jeg har aldrig oplevet en kanin blive agressiv af kastration/sterilisering. Derimod oplever jeg gerne at de blever mere rolige generelt, fordi der er fjernet en stress fajtor (hormonerne)
apr 2010
Følger: 13 Følgere: 71 Gnavere: 28 Emner: 77 Svar: 4.995
apr 2010
Følger: 7 Følgere: 6 Gnavere: 12 Emner: 27 Svar: 175
Mht til en ny ven, så kan jeg anbefale at du læser dette: http://www.kaninhaandbogen.dk/kaniner-som-kaeledyr/kaniners-sociale-behov/
Det kan være meget svært at sætte to kaniner sammen, da man risikerer, at de slås. Derfor er det vigtigt at gøre det på den rigtige måde, hvis der skal være chance for succes
apr 2011
Følger: 2 Følgere: 3 Svar: 1
nov 2013
Følger: 1 Gnavere: 1 Emner: 3 Svar: 9
Jeg vil gerne understrege at problemerne _ikke_ har noget at gøre med dyrlægens arbejde - hun har gjort det til UG og jeg vil aldrig benytte en anden dyrlæge end hende til min kanin
Men hun blev steriliseret for to uger siden. Det er jo et indgreb som kræver, at kaninen har bur-ro i et par dage. Min kanin er desværre typen som gemmer sig godt ned i buret, dvs. skubber alt strøelse, halm og spåner væk og lægger sig direkte på bunden. Da hun ikke har måtte løbe så meget rundt, som hun plejer, har hun fået tryksår på hælene (bagbenene), hvilket formentlig er grunden til at hun halter.
Det er selvfølgelig svært at sige, om lige præcis dette er årsagen, men jeg har aldrig døjet med tryksår eller lignende problemer med hendes poter, og normalt får hun lov til at løbe ude i mange timer, så det er mit bedste bud.
Derudover har hun fået en (synes jeg) okay stor knude ved bagbenet. Dyrlægens bud er at det er en hævet lymfeknude (det håber jeg virkelig!) Det giver også meget god mening, for hos mennesker hæver vores lymfeknuder jo også op, hvis vores immunforsvar skal på ekstra arbejde (og det kan jo være meget muligt at det er tilfældet for min kanin, eftersom de jo altid er lidt medtagede efter en operation med et sår).
Men jeg fortryder dog ikke indgrebet. Hun er langt mere rolig nu - om det er fordi æggestokkene ikke udskiller hormoner længere, eller om det er fordi hun ikke er helt på toppen er svært at sige. Hun er ved at blive behandlet for knuden og sårene nu - så håber jeg virkelig at hun snart kan vende tilbage til sit gamle kaninliv, hvor hun kan løbe frit og ubesværet rundt
feb 2011
Følger: 36 Følgere: 48 Gnavere: 4 Emner: 2 Svar: 808
Siden da har min mening været, at kan man ikke leve med, hvordan dyret er fra naturens side, så må man finde sig et andet dyr.
Det er unaturligt at få kaniner kastreret eller neutraliseret, og går de i hvert sit bur, er det jo ikke nødvendigt.
Jeg fik det kun gjort, fordi vi havde købt 2 hunkaniner, hvoraf den ene så viste sig at være en han, og det var meningen, at mine børn dengang skulle kunne gå tur med dem i sele, uden at der kom formering
apr 2010
Følger: 13 Følgere: 71 Gnavere: 28 Emner: 77 Svar: 4.995
apr 2010
Følger: 7 Følgere: 6 Gnavere: 12 Emner: 27 Svar: 175
Uheld kan altid ske og skrækhistorier kan findes om alt, selv det at rette en knækket tand, som var det der tog livet af min kanin.
Jeg er helt klart pro neutralisering, da det dæmper en masse hormoner, som dyrene ikke har nogen gavn af (tværtimod), hvis de ikke skal avle.
aug 2010
Følger: 58 Følgere: 117 Gnavere: 8 Emner: 13 Svar: 2.255
Ligesom det kan fjerne en masse stress hos en kanin (og også hos andre dyr), hvis der foretages en neutralisering, så dyret igen bliver omgængeligt og også selv trives bedre. F.eks. en tæve der er ekstremt påvirket af sine løbetider eller en hankanin som ikke har andet i hovedet end at humpe alt og alle.. Fustreret liv vil jeg bestemt mene.
Og ja, selvfølgelig er der risiko ved narkose, men det er der hvadenten det er sterilisation, tandudtræk eller hvad jeg ved, og hos alle arter. Det er ikke ufarligt, men man behøver heller ikke male fanden på væggen, for i de fleste tilfælde går det godt. Jeg kender flere dygtige dyrlæger, som udfører sterilisation og kastration af kaniner jævnligt, og det har altid gået godt. Hvis man finder sig en dygtig dyrlæge er man nået et godt stykke hen ad vejen.
Mht. adfærd har jeg kun oplevet en ændring til den positive side. Min erfaring bygger på 2 kastrerede hankaniner, som begge lever i bedste velgående og som ligeledes begge kom sig enormt hurtigt efter operationerne. Den ene var ekstremt aggressiv 5 mdr. gammel, og han har aldrig bidt siden og har snart været kastreret i 5 år, og er faktisk verdens bedste børnekanin.
Jeg synes, det er super godt, at du forsøger at undersøge tingene så grundigt som muligt FØR anskaffelse af kanin nr. 2!
apr 2010
Følger: 47 Følgere: 50 Gnavere: 23 Emner: 2 Svar: 63
Super god ide at kastere, når han nu kun skal være en kælekanin.
Du kan læse en masse godt om det herinde: http://frikanin.dk/neutralisering
angående kastration af kanin