6.586 visninger
|
Oprettet:
Kaniner og Brændenælder? {{forumTopicSubject}}
Hej alle.
jeg har set på anbefalede hjemmesider at kaniner godt kan lide og tæle både friske og tørrede brændenælder?
Jeg tænker altså lidt, de må da "brænde" sig?
apr 2013
Følger: 5 Følgere: 28 Gnavere: 6 Emner: 7 Svar: 87
apr 2010
Følger: 27 Følgere: 29 Gnavere: 1 Emner: 2 Svar: 476
apr 2013
Følger: 5 Følgere: 28 Gnavere: 6 Emner: 7 Svar: 87
sep 2012
Følger: 149 Følgere: 298 Gnavere: 4 Emner: 128 Svar: 1.341
ville nemlig også mene de ville brænde sig hvis de fik friske
apr 2013
Følger: 5 Følgere: 28 Gnavere: 6 Emner: 7 Svar: 87
apr 2010
Følger: 27 Følgere: 29 Gnavere: 1 Emner: 2 Svar: 476
mar 2012
Følger: 15 Følgere: 22 Gnavere: 1 Emner: 93 Svar: 4.241
okt 2011
Følger: 23 Følgere: 23 Emner: 5 Svar: 947
De brænder deres snude og mund hvis nælderne serveres friske eller halvtørre.
Herhjemme 'høstes' der en spand ad gangen, som klippes op i enkelte blade og lægges på en bradepande. Så bliver de varmet igennem i varmlufts ovn ved 150 grader i ca. 15 minutter. Ovnen åbnes med jævne mellemrum, så dampen kan forsvinde.
Varmen slår insekter og skadedyr ihjel, samt sætter tørringen i gang.
Bradepanden tages ud, og sættes et sted hvor brændenælderne kan tørre færdigt. Det tager omkring en uge. De vendes én gang hver anden dag.
De tørrede brændenælder blandes med andre tørrede urter: Mynte, Kamille, Persille og Rosmarin.
Blandingen opbevares i en plastickasse med et par små ventilations huller.
sep 2012
Følger: 149 Følgere: 298 Gnavere: 4 Emner: 128 Svar: 1.341
- Tak for oplysningen
okt 2011
Følger: 23 Følgere: 23 Emner: 5 Svar: 947
I den varme tid af året har vi jo fra naturens side overflod af krydderurter (og ukrudt), så har man tid, lyst og plads er det med at få tørret en masse nu, så man kan bruge det til vinter og de tidlige forårsmåneder
Kaniner og Brændenælder?