{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.489 visninger | Oprettet:

Dyrlæger {{forumTopicSubject}}

Åhhhh, hvor er jeg træt af folk, der altid stoler fuldstændig blindt på dyrlæger, der ikke har en klap forstand på de dyr, de behandler!!!
Og forsøger man så at forklare dem, at dyrlægen har taget fejl mht behandlingen, så bliver de bare stiktossede, for dyrlæger har jo ALTID styr på ALTING, og os der har flere års erfaring med pågældende dyr, vi ved jo nødvendigvis ingenting overhovedet, fordi vi ikke er dyrlæger.
Det kan virkelig gøre mig irritabel, netop fordi opdrættere af det pågældende dyr ofte har mere styr på dyrets sygdomme og dets behandling, end mange dyrlæger har.
Men man får bare gang på gang at vide, at man ingenting ved om det, fordi en eller anden klaphat af en dyrlæge har startet en forkert behandling.
Lige netop med gnavere er der faktisk ikke ret mange dyrlæger, der ved ret meget om dem. Det er de færreste dyrlæger, der gider specialisere sig i gnavere.

Jeg hørte for ikke ret lang tid siden en skrækhistorie, der lige netop bekræfter dette:
En marsvineejer havde et marsvin, der havde fået en byld. Hun tog den til dyrlægen.
Dyrlægen anbefalede hende at sprøjte opblandet virkon s direkte ind i bylden.
Det endte selvsagt med at slå marsvinet ihjel.

Men hvad... dyrlæger ved jo ALTID bedst, ikke?
Og derfor skal man ALDRIG lytte til opdrættere, med erfaring på området, hvis de forsøger at forklare en, at ens dyrlæge har givet en forkert behandling.
Man skal KUN lytte til dyrlægen, for de har jo helt klart ALTID styr på det. Ikke?

Dermed ikke sagt, at man ikke skal tage sine dyr til dyrlægen. Det SKAL man. Man skal bare sørge for, at den dyrlæge man bruger rent faktisk ved noget om det dyr man skal have behandlet.
Og finder man ud af, at dyrlægen intet aner om dyret... så finder man en anden dyrlæge, der ved mere.
Ganske simpelt.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dyrlæger
  • #1   6. sep 2012 virkon-s? det lyder da helt skørt... hvorfor ikke klorhexedin, det er både billigere og rent faktisk beregnet til det?? kom der nogen begrundelse til det lige skulle være virkon-s?

    Men jo jeg kender også til mange tilfælde, rigtig mange af dem har været i forbindelse med "opdragelsen" af de lokaler dyrlæger i mit område. fx forleden da jeg ville have undersøgt nogle unger for svamp, for at finde ud af om det var ringorm, eller noget andet svamp. Nej det var skab mente dyrlægen.... øhe? jeg ved så tilfældigvis at ham her er specialiseret i øjensygdomme ikke HUDsygdomme, desværre var han den eneste der var på vagt, så jeg måtte nøjes med ham.
    Nå men efter at have forklaret at ”nej det er svamp, se det hvidlige lag du kan kradse af? og det klør heller ikke ret meget, skab klør jo voldsomt ved du nok? ?”
    Forklarede jeg videre: ”alle dyr i min bestand som er kommet udefra har været i karektæne og er blevet behandlet behørigt med ivomec (2 gange;)) og jeg har ikke set et tilfælde af skab i fem år tror jeg det er, siden jeg begyndte med karentæne til nye dyr...”
    Ok så gav han sig til sidst og vi blev enige om diagnosen svamp...

    Og svamp/ringorm kan katten jo komme ind med, derfor kan det kun være svamp....og det kunne han jo godt se fornuften i efter lige at have prøvet den der med alle marsvin har skab som nogle opdrættere og enkelte dyrlæger desværre er ved at få udbredt til hele landet...

    Grunden til skab bryder ud igen nogle steder er dyrlæger der ikke behandler to gange eller behandler med for lav dosis pga. midlet kun er godkendt til ko/svin. Så er de bange for at give fuld dosis... Jeg har selv stået ved dyrlæge for mange år siden og sagt det var OK, jeg skulle nok SELV tage ansvar for hvis mit kræ døde, giv den nu (for helvede) bare fuld dosis af det ivomec og JA det kan godt gives oralt, giv mig nu bare et par ml med hjem til de andre….SUK!:)
    Jeg har ALDRIG set et dyr her som har været i behandling med ivomec to gange i korrekt dosis få skab igen uanset den har været gravid ellert andet stressende som jo skulle fremprovokere udbruddene...
    Jeg har heller ALDRIG hørt om der skulle være lavet en videnskabelig undersøgelse hvor fx 50 marsvin med skab er blevet lukket inde et sted, derefter behandler man alle 50 marsvin med ivomec to gange. Hvorefter man tjekker dem igen fx ½ år efter. HVIS man i sådan en videnskabelig undersøgelse havde dokumenteret at de havde fået korrekt dosis og der så alligevel opstod skab ud af ingenting igen, ja så bøjede jeg mig.

    Men pt. er der SÅ mange muligheder for fejl i behandlingerne: fx i en anden tråd her i dag hvor dyrene kun får EN gang af en autoriseret dyrlæge!
    Eller opdrættere der liiiige mangler lidt, nå men vi spæder bare liiige lidt op med vand (ja det er jeg personligt blevet spurgt af en anden opdrætter om man kunne gøre hvis man lige manglede til et enkelt dyr, og er der nogen der spørger, ja så ER der også nogle der gør det UDEN at spørge).
    Eller opdrættere som simpelthen kun behandler en gang for det siger dyrlægen jo er ok.
    Jeg har aldrig hørt om en dokumenteret videnskabeligt undersøgelse hvor de har påvist det ER muligt at skabmider kan opstå af ingenting. og indtil nogle fremkommer med det bevis henholder jeg mig til at menneskelige fejl er årsagen til mange marsvin får skab igen.... for mine gør ikke!

    suuuuuk jeg var forøvrigt træt af at betale 480kr til dyrlægen for INGENting andet end en info om at kaninen også godt kunne tåle lufenuron, det var det eneste jeg ikke havde fundet info om andetsteds...

    undskyld den lange smøre, men ukompetente dyrlæger kan godt få mig op i det røde felt... Jeg kender dog også til gode, jeg vil gerne anbefale Anette på Nordre dyrehospital i Lystrup, men det er så også den eneste jeg vil anbefale til marsvin der.... kan man ikke få en aftale med hende, så vent til en anden dag hvis muligt....


  • #2   6. sep 2012 Susan S: Jeg ved ikke hvem dyrlægen var, der tilså marsvinet, så jeg ved ikke hvorfor det skulle være virkon s, og ikke klorhexidin. Men begrundelsen var sandsynligvis at det skulle rense bylden.

  • #3   6. sep 2012 Er helt enig!

  • #4   6. sep 2012 Susan S: Min dyrlæge er faktisk begyndt at anbefale at behandle sellnick med stronghold i stedet for ivomec, fordi de har oplevet nogle tilfælde, hvor ivomec ingen virkning har haft. Lidt som om sellnick miden er begyndt at blive resistent overfor ivomec.
    Og det kan jo netop godt skyldes, at der findes så mange dyrlæger rundt omkring, der kun giver halve behandlinger med ivomec, tænker jeg.


  • #5   6. sep 2012 Jeg hørte også selv en historie igår fra min dyrlæge om et tilfælde hun havde haft med et marsvin der havde tandproblemer, hendes klient havde først været hos en anden dyrlæge til at starte med, da marsvinet havde tabt sig en del og den anden dyrlæge havde så sendt dem hjem med en luse behandling for det måtte da klart være lus den gik og tabte sig pga. uden at tjekke den for problemer med tænder eller noget andet og alle der ved bare en smule om marsvin ville jo have åbnet munden på dyret og tjekket det...Fjols...ja undskyld jeg siger det:-) Men det endte så med at de kom op til min dyrlæge med grisen og at hun måtte aflive den, da der simpelthen ikke var meget og gøre, rigtig trist smiley

  • #6   6. sep 2012 Trine T: I det mindste kunne personen så selv regne ud, at den anden dyrlæge havde taget fejl og gik til din dyrlæge i stedet for smiley
    Det er ikke alle, der er smarte nok til at tænke sådan.


  • #7   6. sep 2012 ja jeg kan godt tro på at de er begyndt at blive resistente (ligesom lusemidler i handlen ikke virker på 80% af alle børnelus) hvis de kun behandler halv alle gange... når jeg slipper op for den flaske ivomec jeg har haft stående de sidste 5 år til karentænebehandlinger kan det da være man skulle bede dyrlægen om stronghold næste gang så...Stronghold, er det også to gange eller kun en gang?

    men jeg syntes da det er beklageligt at der først bliver spredt det rygte at alle marsvin er latente bærere af skab i FLERE ÅR (det rygte har gået de sidste 5 år i hvert fald) og nu finder de så ud af at hovsa, miderne er sgu bare ved at blive resistente pga vi ikke har behandlet ordentligt med ivomec hver gang....


  • #8   6. sep 2012 Ja selvom man burde mene at hvis man anskaffer sig et dyr, så er det også først og fremmest ens ansvar at sætte sig ind i hvilket dyr det er, hvad det kræver af pleje, foder...og hvilke sygdomme de kan lide af osv. Vil da mene at man vil kunne gøre en forskel for sit dyr,hvis man har læst på lektien omkring sygdomme, når man så står hos en dyrlæge med den, for de har åbenbart ikke altid læst på lektien!

  • #9   6. sep 2012 Susan bruger du så Ivomec på nye marsvin, selvom de ikke viser sygdomstegn eller hvordan?

  • #10   6. sep 2012 Susan S: Jeg tror faktisk kun stronghold er 1 gang. Det er lidt som advocate, bortset fra det ikke slår marsvinene ihjel *GG*
    Det er bare stadig de færreste dyrlæger der er klar over, at stronghold kan bruges.
    Men da jeg ikke har haft brug for en behandling med det endnu, så er jeg lidt i tvivl om det er 1 eller 2 gange, så der må du nok høre din dyrlæge ad.


  • #11   6. sep 2012 Trine: det er et par år siden jeg sidst fik nye dyr ind, men jeg gør det at jeg sætter dem i nogle plastbure væk fra de andre og behandler samme dag med ivomec til alle de nye, uanset de har symptomer eller ej. Behandler igen 10 dage efter. HAR nogle af dem fået symptomer som de ikke havde fra start er det faktisk tegn på de var smittet.... ligesom hvis du har et dyr med skab der kommer i behandling blvier sårene ofte VÆRRE det første døgns tid medmindre dyrlægen også giver noget kløestillende.... grunden til det bliver værre lige efter første behandling er at alle miderne dør på en gang og giver betændelse i huden (små lig der rådner under huden giver betændelse...).
    Efter 2 behandling venter jeg to-tre døgn og så kommer de ind til de andre....
    Jeg har 7-9-13 ikke set skab i min bestand i fem år ca efter jeg begyndte på den fremgangsmåde. Men hvis det cavy siger om at ivomec ikke altid virker mere pga resistens, ja så vil jeg da kraftigt overveje at bede om stronghold næste gang jeg skal købe noget til karentænebehandling...
    Men det var nok lidt, jeg har ike lige planer om at tage nye dyr ind forløbig:)


  • #12   6. sep 2012 er der egentligt lavet stattistik på om det er MANGE marsvin der ikke kan tåle det advokate, eller det er et enkeltstående uheld?
    Jeg tænker lidt på fx har jeg oplevet en gang en mut få blodig diarre af metacam (noget smertestillende til oral brug til dem der ikke ved det)... dyrlægen havde hørt det kunne ske, det var bare meget sjældent. Det var noget med at 1 ud af 100 (dvs kun EN procent) af alle hunde (eller var det katte) kunne ikke tåle det, men hun havde aldrig set et marsvin reagere på det.
    Hun fik så noget andet smertestillende jeg skulle injecere i stedet og diarren holdt hurtigt op igen. Og sådan KUNNE det måske også være med advokate, at det egentligt burde kunne bruges, men der bare lige havde været et par uheldige eks? jeg aner det ikke, derfor jeg spørger.... er der lavet nogle rapporter/artikler om det nogle steder, ved du det?


  • #13   6. sep 2012 Jeg tror faktisk ikke der er lavet statistik på det. Så du har ret, det er muligt der faktisk kun er tale om et enkelt tilfælde.

    Det er heller ikke så længe siden jeg havde et marsvin, der skulle have ordnet tandspidser. Hun nåede kun lige at få bedøvelsen, så hævede hun op i hele kroppen og hendes system begyndte at lukke ned og hun endte med at dø.
    Min dyrlæge ringede og var forfærdeligt ked af det. Der går år imellem de oplever, at et marsvin rent faktisk er allergisk overfor bedøvelsen, men en gang imellem er de uheldige at det sker. Det er lidt som med mennesker og bistik. Nogen kan ganske enkelt bare ikke tåle det.


  • #14   6. sep 2012 ja det lyder da som en anafylaktisk (staves?:)) chok hun der har fået, frygteligt at opleve som dyrlæge for det er jo noget man slet ikke forventer, men bare kan ske.... kom du til og betale alligevel eller var den "på huset"?

  • #15   6. sep 2012 Jeg mener ikke jeg kom til at betale for den.
    Jeg havde to mere i samme omgang, der skulle have slebet tandspidser, og så vidt jeg husker kom jeg kun til at betale for 2, ikke for 3.


  • #16   6. sep 2012 Susan S - Du kan også tage Byens Dyreklinik i Nakskov med på listen over gode dyrlæger :o)

    Det er en gnaverkyndig Dyrlæge der primært har med gnavere at gøre - Dog behandler hun også andre dyr. Hun opdrætter bl.a også selv marsvin smiley


  • #17   6. sep 2012 Jens hvis man har et dyr der er sygt så tager man til dyrlægen med den, det gør selv de "garvede" marsvine ejere også når det er nødvendigt. Hvis de har medicin liggende derhjemme, er det jo lige netop fordi at de har været hor dyrlægen før og fået det udleveret. Og hvis du tænker på Susan der nævner at hun har ivomec liggende, så skriver hun jo at hun bruger det forebyggende (for ikke at risikere syge dyr)!

  • #18   6. sep 2012 Jens, det var dog et lamt indlæg.

    Man skal ved gud ikke anbefale uerfarne folk i et lege gør-det-selv-dyrlæge!


  • #19   6. sep 2012 Det var ikke bare et lamt inlæg Swwet.. Det var super lamt.

  • #20   6. sep 2012 jens, skal du ikke ud i den friske luft snart?


  • #21   6. sep 2012 Du har så ret.. ! Dyrlæger ved ikke alt, og det ses desværre ofte at man kommer hjem med en forkert diagnose.. Så sent som for 4 dage siden blev jeg ringet op af en panikslagen veninde, hendes kat var gået i fødsel.. Dyrlægen havde to dage forinden kigget på katten og endda grint af hende og sagt at den bare havde luft i maven! (min veninde vidste ikke katten var drægtig da hun købte hende)..
    Men ehhhh.. det er da en enorm brøler fra en dyrlæge !..
    - Til de nysgerrige klarede hun det helt fint og fødte en enkelt lille hanmis.. smiley

    Hvis man har et dyr der er sygt, eller man er i tvivl om det, skal man jo selvf. opsøge en dyrlæge - med erfaring på det område !!



  • #23   6. sep 2012 Sandra S - Nu har jeg lige læst det igennem og ja jeg undskylder for mit svar.. Blev vidst lidt muggen over hvad jens skrev til mig.. Men tak fordi du nævner det! smiley Gør det gerne en anden gang.

    Jeg sletter mit svar.. smiley


  • #25   6. sep 2012 Ja tak smiley Og når man har haft en hård dag glemmer man lige at bruge knolden lidt smiley

  • #26   6. sep 2012 Jeg støder heldigvis kun på et fåtal af de tilfælde.
    Det sjoveste jeg er stødt på for relativt nylig (er nok 1 år siden eller mere), var en der havde fået "artsbestemt sin chinchilla til at være en <i>C. brevicaudata</i>" (aka korthalet, og vi holder de langhalede her ;)) Det var det så ikke, det var bare en lille chinchilla, med relativt små ører og en kort hale xD
    Ved ikke hvor han havde fået det at vide, men det var en eller anden "ekspert"...

    Mht. dyrlæger, så har jeg den opfattelse og oplevelse, at hvis jeg kommer til dyrlæge med et sygt dyr, og ved jeg ikke selv hvad der er galt (eller har en god ide om hvad der er galt), så mister jeg dyret.

    Men helt generelt for chinchilla miljøet er også, at man først spørger andre med chinchillaer, evt. pelsavlere, og efterfølgende tager fat i dyrlæger. Mit indtryk er også, at det langt hen af vejen er sådan nye gør, og det synes jeg faktisk er meget betryggende, for der er alt for mange (helt normalt ting), som gennemsnits dyrlægen ikke har den fjerneste ide om.


  • #27   6. sep 2012 Jens: Hvis forældrene ikke vil tage deres børns dyr til dyrlæge, så skal børnene slet ikke have nogen dyr. Færdig!!!!
    Du oplevede det jo også selv for ikke ret lang tid siden, hvor dine forældre ikke ville tage dig marsvin til dyrlæge.
    Der er ikke nogen råd man bare sådan lige kan give, som folk selv kan gøre.
    I de allerfleste tilfælde kræver det en behandling med noget, man KUN kan få på recept hos dyrlægen. Og det kræver, at man tager til dyrlægen.
    Derfor er dyrlægen ofte det eneste råd man kan give for at undgå, at dyret dør.
    Men det kræver jo så selvsagt, at de tager dyrene til en dyrlæge, der har forstand på dyr.
    Ikke ligesom den dyrlæge du bruger, der mente dit marsvins sellnick var fordi den havde fået lopper fra kattene hos den forrige ejer, for det er netop den slags dyrlæger, der er skyld i, at børnenes dyr dør.

    Grunden til, at nogen af os har medicin derhjemme, er fordi vi er kommet ved vores dyrlæger i så mange år, at de stoler på vores vurdering af en situation, eller nogen gange giver os lidt ekstra med, så vi har til en anden gang.

    Og Jens, hvorfor gør du aldrig andet end at rakke andre ned for ikke at komme med gode råd og erfaringer? Du kommer jo aldrig selv med nogen, men gentager altid kun hvad andre allerede HAR skrevet i en given tråd før dig.


  • #28   6. sep 2012 Jns: grunden til vi ofte siger dyrlæge er jo at vi har en erfaring og en modenhed en 12 årig ikke har. Jeg KAN ikke sidde på nettet og vejlede en 12 årig i at stikke en finger op i et fødende marsvin for at mærke efter om en unge vender forkert. Først er der lige det med hygiejnen, der skal klippes negle og skrubbes og skures for at undgå en livmoderinfektion, der skal helst også gives antibiotika EFTERFØLGENDe for at forbygge en infektion, derfor hører jeg om fødselsproblemer så siger jeg "dyrlæge" når jeg klart vurderer at personen nok ikke er i stand til at hjælpe dyret på en kompetent måde... Samme med tandproblemer: jeg har erfaringen i at mærke efter med en finger om kindtænderne er som de skal være, det kan jeg ikke lære nogle at mærke efter over nettet i en skriftelig besked. -derfor "dyrlæge" ved tandproblemer når det er en uerfaren person der spørger... Osv.... det er BÅDE for dyrenes skyld vi siger "dyrlæge" til næsten alt når det er et barn der spørger.... men sgu også for barnets skyld! det ville sgu da være noget lort for at sige det rent ud at du fx rensede en halsbyld ud med en brintoverilteopløsning (fordi du ikke havde klorhexedin som man helst anbefaler, men brintoverilte kan også bruges) efter vores vejledning og du så blandede skidtet forkert så det ætsede hul i en blodåre så kræet forblødte eller andre uheld der KAN ske.... vi vil ikke have det siddende på vores samvittighed plus vi ikke vil risikere et barn står med et dødt marsvin efter vores rådgivning om hvad vi SELV ville gøre i sådan en situation.... Derfor vi hellere råber dyrlæge end forklarer hvad vi selv gør....

  • #29   6. sep 2012 pia:

    quote:
    "Mht. dyrlæger, så har jeg den opfattelse og oplevelse, at hvis jeg kommer til dyrlæge med et sygt dyr, og ved jeg ikke selv hvad der er galt (eller har en god ide om hvad der er galt), så mister jeg dyret."
    /quote

    DITTO til det....


  • #30   6. sep 2012 Vel sagt, Susan.

    Man skal altid tage til dyrlæge, hvis der er et problem, man ikke selv lige kan løse.
    Man skal bare for fanden sørge for, at det er en kompetent dyrlæge, og ikke en dyrlæge som vi så tidligere i dag, der ikke have en brik forstand på, hvordan man behandler sellnick feks.


  • #31   6. sep 2012 Jeg er så heldig, at jeg ikke nødvendigvis behøver vide, hvad der er galt, når jeg tager til min dyrlæge. De ved heldigvis nok til også at vide ting, jeg ikke ved smiley

  • #32   6. sep 2012 Jeg er til dels enig.
    Jeg mener også at man bør tage til dyrlæge med et sygt dyr, men samtidig mener jeg det kan være smart, lige at spørge hvad der er galt, enten online eller hos en der har styr på tingene.
    For som flere har været inde på, kan man nemt stå i en situation, hvor dyrlægen ikke ved tingene.

    Eksempel:
    Tandproblemer er relativt normale hos chinchillaer. Det er ikke nok bare at kigge, man bliver nødt til at få taget røntgen, når der er specifikke symptomer. Det er der mange dyrlæger der ikke ved, og hvis man ikke aktivt opfordre dem til at gøre det, bliver det ikke gjort.

    Men selve behandlingen mener jeg helt klart bør foretages af en dyrlæge, og man skal slet ikke begynde på hjemme medicinering, ved sygdom der kræver medicin.


Kommentér på:
Dyrlæger

Annonce