{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Foderplanter fra Føtex

5.918 visninger | Oprettet:

På et andet forum blev jeg gjort opmærksom på at Føtex sælger foderplanter til gnavere og kaniner, endda økologiske. Det er jo et skridt i den helt rigtige retning!

Jeg måtte fluks i Føtex i dag og tog to planter med mig hjem, en væddeløber og en kallisia. Begge planter har været populære foderplanter i blandt andet Holland og Tyskland gennem flere år, hvor kallisia sælges under navnet "Golliwoog", og er et enormt populært foder til hamstere, kaniner, marsvin, chinchillaer, deguer, fugle og reptiler – ikke mindst om vinteren hvor det er svært at få frisk grønt.
Potterne kan stilles direkte ned i burene hvor dyrene kan gå og spise af planterne – og de giver et rigtigt hyggeligt miljø i burene. Jeg har tidligere opfordret Maxizoo til at forhandle netop kallisia, men det er åbenbart Føtex som har set lyset.



Tsok
Kvinde | 52 år | Oprettet: 7. jun 2011


Kommentér på:
Foderplanter fra Føtex
  •   30. mar 2013 Det kommer an på hvor sprøjtet den er. Væddeløbere er ret nemme at passe, så jeg tror ikke det er noget, der bliver vildt meget sprøjtet. Men der er jo altid en risiko forbundet med gifte. Hvis du er utryg ved det, kan du tage stiklinger fra den på et tidspunkt - så er du sikker på at de nye, som kommer, er usprøjtede.

  •   28. mar 2013 Cool. Bare hav in mente at den ikke må være sprøjtet. Jeg tænker på om de er 10 kroner dyrere i dyreafdelingen fordi de er økologiske, måske? .... jeg ser dem i øvrigt ikke længere i Føtex, men har også godt set dem i Plantorama. Dyrene elsker dem smiley

  •   18. aug 2012 @Liva J - Stald LA - de er købt i Hillerød. Jeg tvivler dog på at de sælges her om sommeren, hvor de jo har en gratis konkurrent i naturens dejlige grønt. Men måske til efteråret igen. Dem jeg købte i foråret har det stadig fint i min vindueskarm - de er blevet store og flotte, og marsvinene er meget glade for dem. <br />Du kan evt. opfordre din lokale Føtex til at forhandle dem.

  •   9. apr 2012 Nu ved jeg godt at det er et lidt gammelt emne - Men hvilken føtex har du købt det i, og kan de stadigvæk købes? Jeg vil nemlig gerne skaffe mig en kallisia til min drægtige hunkanin.

  •   26. feb 2012 Team Hvid - jo, men begge planter er til kaniner smiley ... den ene hedder kallisia og den anden væddeløber. Jeg har skrevet navnene under billederne i fotoalbummet smiley

  •   26. feb 2012 Jeg spurgt nu om hvad den hed og ikke om de kunne tåle dem:-D

  •   26. feb 2012 Anja: Væddeløber er den med de lange aflange blade. Begge er gode til marsvin.
    Væddeløberen optager giftstoffer fra det rum, den står i (er luftrensende) så hvis man ryger eller har nye møbler eller andre ting som afgiver skadelige stoffer (fx frisk maling), må man ikke bruge den til foder. Her er kallisiaen helt uproblematisk. Kallisiaen er desuden blevet testet på forskellige gnavere på et dyreernæringsinstitut i Tyskland.

    Planterne kan sagtens stå i buret indtil de er spist. Dem jeg købte i Føtex var temmelig små, så det er en god idé at lade dem gro lidt videre derhjemme først – evt. dele dem i to dele, så de kan brede sig i to potter.

    Du kan i øvrigt også altid sætte potter med krydderurter ned i burene, fx basilikum, dild, citronmelisse, oregano, persille, koriander, timian osv.

    Team Hvid og Stald Way: Kaniner kan tåle begge planter.

    Cecilia: 25 kr. pr. styk – det er temmelig dyrt for så små planter (de er dog også økologiske), men hvis man efterfølgende går hjem og deler dem og laver stiklinger, så kan man få en masse planter selv derhjemme uden omkostninger, og man kan vente med at sætte potterne ned til dyrene til planterne har en god størrelse.

    På potterne står at dyrene må få dem 2-3 gange om ugen. Det er uden tvivl noget producenten har skrevet for at gardere sig mod dyr som ikke er vant til grønt. Hvis dyrene er vant til frisk grønt, så må de få dem dagligt - hvis man har råd til det smiley

    Team Dværghamster: Ja dværghamstere må også gerne spise dem. Du kan enten rive lidt af eller stille hele potten ned i dens bur.
    Her kan du se nogle dejlige billeder af en lille hamster som er i gang med en stor kallisia (billede nr. 3 og de følgende billeder):
    http://www.tierpla.net/hamster-ernahrung/topic11241.html

    Og her en række billeder (hvis du scroller lidt ned) hvor hamsteren både har kallisa og væddeløbber stående i sit bur:
    http://www.tierpla.net/hamster-ernahrung/topic11241-30.html


  •   26. feb 2012 Woow! Skal man bare rive lidt af og give det til gnavere?? Og kan dværghamstere tåle det?

  •   26. feb 2012 Hvad hedder den plante til kaninerne

  •   26. feb 2012 Hvilken plante er hvad smiley og hvilken ville være bedst til marsvin.?
    Er det en plante man kan havde stående fast i buret.?

    Jeg syntes nemlig det kunne være rigtig hyggeligt at give mine marsvin noget ekstre lækkert i buret smiley


Annonce